Idag bakade jag lite. Jag köpte Fredrik Pauluns brödmix "Det moderna brödet" för ett par dagar sen och idag var det dags. Det var väldigt enkelt. Allt fanns i lådan. Mjölmix, torrjäst och "topping". Bara att blanda ihop med vatten, köra lite i maskin (jag har ingen maskin så jag tog degkrokarna till elvispen) och låta jäsa lite och sen in i ugnen.
Och vips, så har man två fina brödlimpor klara. Mixen är osötad och innehåller inga e-ämnen. Det gillar jag. Naurlig mat!!
Nu till efterlysningen då: Eftersom jag köpte 2 fina brödformar till just detta så efterlyser jag nu fler bra brödrecept som man bakar i form. Hemmagjorda då...
Gärna helt osötade och med korn o frön o grejer i!! Ge mig gärna massor med förslag. Jag måste ju använda mina fina brödformar nu!! =)
2 kommentarer:
Payback!
Godaste Rostbrödet!
50 g jäst
5 dl ljumt vatten
250g kesella
1,5 tsk salt
2 ägg
3 dl dinkel fullkornsmjöl
(ev. 2 - 3 msk krossat linfrö)
1,5 ltr vetemjöl special
Värm vatten och kesella till 37gr.
Smula jästen i degbunken, häll över vätskan och rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt ägg, salt, dinkel, (linfrö) och nästan allt vetemjöl.
Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa övertäckt c:a 30min.
Tag upp degen på mjölat bakbord.
Knåda den smidig och forma två längder som läggs i avlånga bakformar.
Låt jäsa övertäckta c:a 30min, eller tills degen når upp till kanten på formen.
Grädda bröden i 200gr, nedre delen av ugnen i c:a 30min.
Låt svalna något i formarna. Stjälp upp på galler!
Hej Nennys!
Vet du hur många kalorier har brödet? Det ser så gott ut!
Kram!
Skicka en kommentar